keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Lattiavalu lähestyy

Sellainen pikkujuttu kuin lattiavalu on huomenna. Aikaisemmin se ei minusta kuulostanut isolta asialta. Betoniauto pumppaa kuran sisään ja liippari tasoittaa pinnat. Siinä se. No, eihän tuo isolta hommalta kuulostakaan, mutta valun valmistelu on jo paljon isompi juttu. Viime ja tällä viikolla taloon on pistetty alapohjaeristeet, vesiputket (viemärit menivät jo aikaisemmin), lattian kautta menevät sähköt, alapohjaeriste ja betoniverkko. Tämän vuoksi tuntuukin, että talolla on tapahtunut paljon. Olemme itse olleet tämän viikon talvilomalla, eli tekemässä avustavia töitä ja siivoamassa. Minulla on mennyt lähes kaksi päivää siinä, kun olen puhdistanut puutavaraa nauloista ja ruuveista.

Talvilomamme sattui aika hyvään saumaan, koska olimme sopivasti paikalla sähkärin vedellessä putkia paikalleen. Muutama pistorasia meni eri paikkaan kuin oli suunniteltu. Lisäksi sähkökeskus siirrettiin eri seinälle. Samalla siirtyi IV-koneen paikka. Nyt ne molemmat ovat hiukan fiksummin. Alkuperäiset suunnitelmat tehtiin selvästi niin, että kukaan ei muistanut katsoa kokonaisuutta.

Muiden blogeja lueskellessa törmäsin Villa Painajaiseen. En suosittele heikkohermoisille, jotka suunnittelevat rakentamista. Onneksi meidän vastaava mestarimme on pitänyt huolta, ettei tuollainen voisi meillä olla edes teoriassa mahdollista. Tosin ei meidän rakennusporukassammekaan ole mitään valittamista, eli homma toimii heilläkin erinomaisesti.

Alla on kuvia terassista ja alakerrasta. Yläkerrasta en vielä ottanut, koska siellä tätä kirjoittaessani asennetaan vielä lattialämmityskaapeleita. Meinaa pitää kiirettä ennen valua ;)

Terassin paikka tuntuu lämpimältä jo nyt. Uskoisin, että siellä tarkenee oleilla, kunhan se valmistuu.

Alakerta näyttää nyt tältä kuraeteiseltä päin. Etuoikealla on KPH+sauna, johon tulee lattialämmitys. Etuvasemmalla on pukuhuone. Kauempana on makuuhuoneet.

Näkymä kuraeteiseltä varastoon päin. Vesiputket ovat suihkulle ja ammeelle.

Teknisen tilan seinä, johon tulee sähkökeskus ja lämminvesivaraaja. IV-kone tulee vasemmalle. Sen viemäri on nurkassa.

5 kommenttia:

  1. Onko teillä tosiaan noin vähän sähköputkia siellä vai onko ne johonkin piilotettuna? :)

    VastaaPoista
  2. Lattian kautta tulevat vain pistorasioiden piuhat. Valaisimet ja kytkimet asennetaan katon kautta. Putkien vähäisyyttä selittää se, että data- ja antenniputket ovat valkoisia, eivätkä ne kuvassa kunnolla näy. Niitä menee paljon enemmän kuin mustia sähköputkia.

    VastaaPoista
  3. Ah, nuohan selittävät varsin paljon :)

    VastaaPoista
  4. Miksi teillä on tuollaiset muovit seinissä?

    VastaaPoista
  5. Muovilla suojattiin seinät ja ikkunat betoniroiskeilta. Valun aikana roiskumista tapahtuu, ja urakoitsija suositteli suojaamaan seinät.

    VastaaPoista