sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tiilet katolla + esittely

Passiivikivitalot järjesti tänään talollamme esittelyn. Paikalla oli yllättävän paljon ihmisiä, arviolta vähintään 50. Välillä yläkerrassa meinasi olla jopa ruuhkaa. Passiivikivitaloilta paikalla oli neljä esittelijää. Lisäksi paikalla olimme me Päivin kanssa sekä arkkitehti. Hienoa, että hänkin pääsi tulemaan!

Runkorakenne herätti kiinnostusta kovasti. Lisäksi aika moni oli kiinnostunut siitä, kuinka paljon halvemmaksi tai kalliimmaksi tämä runko tulee verrattuna perinteiseen harkkotaloon. Jouduin vastaamaan saman, jonka kirjoitan tässä: en oikein tiedä. Mehän emme pyytäneet yhtään tarjousta perinteisestä harkkotalosta. Lisäksi Passiivikivitalojen tarjous sisälsi ulkoseinäharkkojen lisäksi paljon muutakin. Vertailu on siis vaikeaa. Jotain suuntaa antaa se, että Rakentaja.fi-sivuston kustannusarviopalveluun verrattuna runko tuli n. 15.000 € halvemmaksi kuin palvelun arvio. Uskoisin, ettei tämä ainakaan kalliimmaksi tullut kuin perinteinen harkkotalo.

Talossa kattotiilet ovat katolla, mutta aivan kaikkia ei ole vielä asennettu. Eiköhän huomenna viimeisetkin ole paikoillaan. Ensi viikolla urakoitsija alkaa tekemään valmisteluja lattiavaluja varten. En vielä tiedä, milloin valu on, mutta onhan tuossa tekemistä sitä ennen: sorapohjan tasoitus, eristäminen, vesi+sähköputket ja raudoitus. Takkatoimittajalle kerroin, missä vaiheessa talo on, ja hän pisti hormin tilaukseen. Senhän voi asentaa lattiavalun jälkeen. Se jäi kysymättä, että kannattaisiko takkakin asentaa pian lattiavalun jälkeen. Sitä voisi käyttää lämmittämiseen rakennusaikana. Tosin kohta kelit ovat niin lämpimät, ettei lämmitystä enää tarvita.

Nyt kun kattorakenteet ovat valmiit, näkee miten talo istuu tontille. Meistä arkkitehti onnistui hyvin.

Kattotiilet antavat ilmettä talolle.

Tässäkin kuvassa näkyy lumiesteitä. Niitä on melkein koko katon matkalla molemmin puolin.

Talon yläpäätyyn tulevan terassin voi jo kuvitella paikalleen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon esittelystä ja vastauksista moniin kysymyksiimme. Oli kiva nähdä miten talo rakentuu noilla passiivikivitalon harkoilla. Yllättävän nopeasti homma etenee.

    Meppu Mäkeläinen

    VastaaPoista